naar inhoud

Intentie om werk te maken van gezondere inwoners hernieuwd

24 juni ’19 (ma)
De derde editie van Midzomer die plaatsvond op zaterdag 22 juni 2019 werd op gang getrokken met de ondertekening van het charter 'Gezonde Gemeente'.

In 2013 ondertekende het gemeentebestuur een eerste keer het charter ‘Gezonde Gemeente’. Met de ondertekening van dit charter verklaarde het bestuur zich te engageren om inwoners te stimuleren gezond te leven in een gezonde omgeving. Ook de nieuwe bestuursploeg wil deze legislatuur inzetten op gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat en veiligheid. 

Tijdens Midzomer kon je kennismaken met meer dan 28 verenigingen en tal van nieuwe sportactiviteiten. Deze samenwerking vormde dan ook de ideale gelegenheid voor schepenen Maggie Thielemans en Kathleen Van Vlasselaer om het charter opnieuw te ondertekenen. Onder het goedkeurende oog van mascotte ‘Warme William’ beloofden zij zich de komende jaren, samen met lokale organisaties, verenigingen en Logo Oost-Brabant, in te zetten om werk te maken van een integraal gezondheidsbeleid met doeltreffende, toegankelijke gezondheidspromotie en ziektepreventie. Zo geeft het bestuur niet alleen uitvoering aan de eigen ambities, maar helpt het tegelijk mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen en de internationale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde naties.

De campagne ‘Gezonde Gemeente’ is een initiatief van de Vlaamse Logo’s in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, VAD vzw en VVSG vzw met de steun van de Vlaamse overheid. Ook tal van andere preventieorganisaties onderschrijven dit initiatief.

Nieuwsoverzicht