naar inhoud

Spring zuinig om met water!

29 mei ’20 (vr)
Om de levering van lekker en gezond drinkwater te kunnen blijven verzekeren, geven de medewerkers van De Watergroep graag enkele tips om zuiniger om te springen met drinkwater.

De voorbije weken heeft het niet of nauwelijks geregend. Tegelijkertijd zitten we met z’n allen in ons kot en dringt een zomer in eigen tuin zich op. De vraag naar water is dus groot en het waterverbruik breekt alle records.

Sproei de tuin alleen als het langdurig droog is. Liever één keer per week een kwartier, dan elke dag vijf minuten. De planten zullen zo dieper wortelen en minder gevoelig worden voor de droogte. Dit kan uiteraard ook perfect met opgevangen regenwater. De grond opharken en hakken is even goed als tweemaal sproeien. Hierdoor breek je de harde laag, wat de grond luchtig en vochtig houdt. Dat op die manier het onkruid geen kans krijgt, is mooi meegenomen. Besproei het gazon niet. Je zal merken dat het zich na een periode van droogte sneller herstelt dan je dacht. Begiet jouw bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat. Het water verdampt dan niet zo snel. Bovendien voorkom je beschadiging van de planten, want de waterdruppels kunnen bij zonneschijn als een vergrootglas werken en ze verschroeien.

Kies voor een frisse douche! Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een lang bad. Een bad laten vollopen vraagt algauw 100 tot 150 liter drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je drie keer kan douchen, met zuinige sproeikoppen zelfs vijf keer. Laat ‘s nachts de kraan dicht. Zo geef je het drinkwaterbedrijf de kans om de watertorens en reservoirs opnieuw te vullen en heb je ’s ochtends weer heerlijk, fris leidingwater.


Meer info?
De Watergroep Vlaams-Brabant
Herbert Hooverplein 23
3000 Leuven
tel. 016 24 09 11
www.dewatergroep.be

Nieuwsoverzicht