naar inhoud

Vakantie, de normaalste zaak van de wereld?

17 april ’19 (wo)
Veel mensen hebben het lastig om met vakantie te kunnen. Daarom bundelden Toerisme Vlaanderen en heel wat vakantiemakers, hotels, reisorganisaties, toeristische attracties en welzijnsorganisaties de krachten en lanceerden zij www.iedereenverdientvakantie.be.

Natuurlijk heeft iedereen recht op vakantie om helemaal op te gaan in de vrije tijd, gezellige kampavonturen te beleven of een toffe gezinsvakantie te plannen. Toch hebben veel mensen het knap lastig om simpelweg met vakantie te kunnen. Een beperkt budget, een allergie, ziekte of beperking die om enkele extra’s vraagt en het vervoer zijn voor velen een obstakel. Bij sommigen vraagt de psychische kwetsbaarheid om een prikkelarme omgeving, terwijl anderen alleen zijn en liever in gezelschap reizen.

Er gebeurde al heel veel, maar toch vallen er nog mensen uit de boot. Vele initiatieven zijn immers te weinig bekend, te duur of onvoldoende aangepast. Daarnaast merken veel mensen dat ze te laat zijn ingeschreven, de procedures te ingewikkeld zijn of er te weinig begrip is voor hun specifieke situatie. Om iedereen een heerlijke vakantie-ervaring te bieden, bundelden vakantiemakers, hotels, reisorganisaties, toeristische attracties en welzijnsorganisaties hun krachten. Samen met Toerisme Vlaanderen lanceerden ze de website www.iedereenverdientvakantie.be, een initiatief waar vraag en antwoord elkaar ontmoeten. 

Ben je benieuwd of op zoek naar een leuke vakantie? Surf dan eens naar www.iedereenverdientvakantie.be en stel een vraag. Je vindt er ongetwijfeld een vakantie op jouw maat. Organiseer je zelf vakanties? Ontdek dan snel voor welke vragen jij misschien een oplossing in huis hebt. Zo kan jij ook bijdragen om een fijne vakantie voor iedereen wel mogelijk te maken!

Nieuwsoverzicht