naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De FOD Financiën maakt het gemakkelijk

24 april ’19 (wo)
Met de zomermaanden in zicht komt ook de deadline om jouw belastingsaangifte voor aanslagjaar 2019 met de inkomsten van 2018 in te dienen er weer aan.

De medewerkers van de FOD Financiën zorgen alvast voor een simpele, snelle en ecologische oplossing met de online vooraf ingevulde aangifte of het voorstel van vereenvoudigde aangifte. Wie hulp bij het invullen van de belastingaangifte nodig heeft, kan nog steeds tijdens de zitdagen voor het indienen van belastingaangiftes terecht.


Ingevulde of vereenvoudigde aangifte?

Jouw gedeeltelijk vooraf ingevulde aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte is online beschikbaar vanaf begin mei 2019. Je hebt hier toegang toe, ook al heb je jouw aangifte op papier (nog) niet ontvangen. Je kan jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte raadplegen via MyMinfin.be. Aanmelden doe je met de app ‘itsme®’ op jouw smartphone of jouw identiteitskaart, kaartlezer en pincode. Dankzij de vooraf ingevulde gegevens en de hulp bij het invullen, kan je jouw aangifte in enkele kliks indienen. Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte gekregen en zijn jouw gegevens juist en volledig? Dan moet je verder niets doen. Je zal automatisch jouw aanslagbiljet met belastingberekening ontvangen. Zijn jouw gegevens op het voorstel van vereenvoudigde aangifte onjuist of onvolledig? Dan moet je deze corrigeren via MyMinfin.be of het papieren antwoordformulier.


Zitdagen voor het invullen van de aangifte

Wil je graag meer informatie? Heb je hulp nodig bij het invullen van jouw belastingaangifte voor aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018)? Laat jouw aangifte dan invullen door de experten van de FOD Financiën. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de medewerkers van de controle personenbelasting te Diest samen met het gemeentebestuur zitdagen voor het indienen van belastingaangiftes. Je kan op donderdag 23 mei 2018 in woning Spiessens te Begijnendijk of woensdag 5 juni 2019 in sportcentrum De Tumkens te Betekom terecht. Elke zitdag vindt plaats van 9.00 tot 12.00 u en van 13.00 tot 15.00 u. 

Staan de zitdagen genoteerd in jouw agenda? Stel dan zeker een dossier samen met alle nuttige documenten die kunnen helpen bij het invullen van de aangifte. Vergeet ook jouw identiteitskaart niet mee te brengen, want voor elke in te vullen aangifte dient de desbetreffende identiteitskaart voorgelegd te worden. Let op! Bij een gemeenschappelijke aangifte heb je ook de identiteitskaart van jouw partner nodig. Kom je voor iemand anders? Breng dan een kopie van zijn of haar identiteitskaart en een volmacht mee. Nog een goede raad? Vermijd lange wachtrijen en laat jou aangifte tijdens de namiddag invullen.

Ben je tijdens de zitdagen verhinderd? Geen probleem! Je kan tijdens eender welke invulsessie terecht, ook buiten de regio. Je vindt de volledige lijst op www.fin.belgium.be. Let op! Voor bepaalde invulsessies moet je een afspraak maken. Heb je de bruine omslag om jouw aangifte voor de personenbelasting van aanslagjaar 2019 in te dienen nog niet ontvangen? Ook dan kan je langsgaan tijdens één van de zitdagen om jouw aangifte te laten registreren. Wacht niet te lang, want het is niet mogelijk jouw aangifte na de opgegeven data te laten invullen.

Nieuwsoverzicht
Belastingsaangifte

Openingsuren & contact

Burgerzaken

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 66
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
burgerzaken@begijnendijk.be