naar inhoud

Zwerfvuil is een zaak van iedereen

10 april ’19 (wo)
Het gemeentebestuur engageert zich in de strijd tegen zwerfvuil. Daarom werd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 25 maart 2019 beslist deel te nemen aan de campagne ‘Mooimakers’, een initiatief van OVAM, Fost Plus en VVSG tegen zwerfvuil en sluikstorten.

De medewerkers van het gemeentebestuur ontvangen de laatste tijd heel wat meldingen over afval dat langs een glasbol, bosrand of beek werd achtergelaten. Daarnaast telt de gemeente heel wat inwoners en groeperingen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor propere terreinen en een mooie buurt. Zo namen de jeugdverenigingen op 5, 6 en 7 april 2019 een zwerfvuilactie in hun activiteitenprogramma op. Met de deelname aan de campagne ‘Mooimakers’ kan het gemeentebestuur al deze geëngageerde vrijwilligers, verenigingen en scholen een duwtje in de rug geven om zich in te zetten voor een propere gemeente en zwerfvuil duurzaam aan te pakken.

Hou jij jouw favoriete pleintje, stuk stoep of dagelijkse wandelroute proper? Word dan zwerfvuilpeter of -meter, surf naar www.mooimakers.be en claim jouw plekje of route op de kaart! Of denk samen met de leden van jouw club of vereniging na over een leuke zwerfvuilactie en zet jullie schouders onder de campagne. Verenigingen en scholen kunnen voor dit engagement zelfs een vergoeding van max. € 1 500,00 bekomen. De medewerkers van het gemeentebestuur zorgen gratis voor de communicatiemiddelen, het opruimmateriaal en de ophaling van het verzamelde zwerfvuil. 

Zwerfvuil is vervelend. Toch vraagt het maar een kleine moeite om dit grote probleem definitief uit de gemeente te bannen. Door klein afval in de vuilbak te gooien in de plaats van zomaar op de grond verandert er al heel wat in het straatbeeld. Zonder dat zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, winkelen en wonen in de gemeente. Neem dus zeker deel aan de campagne ‘Mooimakers’. Het lijkt misschien klein en onbeduidend, maar vele kleintjes maken één berg afval.

Nieuwsoverzicht