naar inhoud

Met een straf idee krijg je alle fietsers mee!

04 april ’19 (do)
Ben jij als enthousiaste trapper de perfecte fietsambassadeur om Vlaanderen meer duurzaam in het zadel te helpen? Bedenk dan een straf fietsidee, zorg dat het aan de criteria voldoet en ga aan de slag!

Trap je wel eens naar het werk, de bakker of de yogales? Dan ben je een ware inspiratie voor jouw buren, collega’s, vrienden en familie. Geef toe! Wie kan beter overtuigen om meer te fietsen dan fietsers zelf? Onder het motto ‘Go with the velo!’ sporen Mobiel 21 en een aantal enthousiaste partners elke Vlaming aan om van fietsen stilaan een gewoonte te maken. Dit jaar staat de campagne in het teken van fietsambassadeurs. Daarom zoeken de organisatoren honderd straffe fietsacties die in juni en juli 2019 verwezenlijkt worden om fietsers binnen verenigingen, organisaties, bedrijven en overheden meer op de fiets te krijgen. Elke autorit minder draagt immers bij tot een beter milieu, een vlottere mobiliteit en een optimale gezondheid.

Je maakt kans op €?250,00 en een tof communicatiepakket om jouw fietsactie waar te maken. De tien leukste acties krijgen daar nog eens € 1 000,00 en leuke fiets-je-datjes bovenop. Je kan jouw idee tot 1 mei 2019 indienen op www.gowiththevelo.be. Een goed fietsplan kan alle kanten uit! Van een bakker die pistolets uitdeelt aan fietsers of een buurtwerking die investeert in deelfietsen tot een pannenkoekenfestival voor trappende collega’s.

Nieuwsoverzicht