naar inhoud

Iedereen op de fiets!

11 februari ’19 (ma)
Op dinsdag 5 februari 2018 stelden de medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant het project ‘Iedereen Toerist’ voor. Dankzij dit project kunnen mensen met een beperking het Hageland verkennen aan de hand van aangepaste huurfietsen en een aanbod aan uitgestippelde fietsroutes op maat.

In de zomer van 2018 organiseerde het provinciebestuur van Vlaams-Brabant gedurende vier maanden een proefproject. Dat liep zo goed dat de medewerkers van Toerisme Vlaams-Brabant uiteindelijk beslisten om het aanbod uit te breiden. De twee aangepaste fietsen, nl. een Fun2go-duofiets en een Veloplus-rolstoelfiets waren immers bijna elk weekend verhuurd en ook op weekdagen gingen er verschillende mensen met de aangepaste fietsen op stap. De kostprijs van deze fietsen ligt zeer hoog, zodat het niet voor iedereen evident om zo een fiets te kopen. Daarom kocht het provinciebestuur zelf een duofiets en rolstoelfiets aan. Deze fietsen zullen op verschillende plaatsen in de provincie worden verhuurd door Velo.

Eén van de fietsroutes van het netwerk, met het fietspunt in Aarschot als startplaats, passeert ook langs Begijnendijk. Zo fiets je langs de vernieuwde Demerbrug te Betekom en het Sven Nys Cycling Center te Baal. Deze route is 23 km of 35 km lang. Wil je graag een aangepaste fiets huren? Dan kan je terecht bij de medewerkers van het Fietsverhuurpunt Aarschot, Statieplein 18a te Aarschot, tel. 016 48 23 79 of aarschot@velo.be. Het fietspunt te Aarschot is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 u en op zaterdag van 8.30 tot 12.00 u en van 12.30 tot 17.00 u. Na afspraak kan je ook op zondag fietsen huren. Let op! Elektrische fietsen moeten op voorhand aangevraagd worden.


Meer info?
Toerisme Vlaams-Brabant
tel. 016 26 76 20
www.toerismevlaamsbrabant.be
toerisme@vlaamsbrabant.be

Nieuwsoverzicht
Iedereen Toerist

Openingsuren & contact

Cultuur en toerisme

adres
Pastoor Pitetlaan 303130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 74
Fax fax
016 57 21 24
e-mail
cultuurdienst@begijnendijk.be

Lees meer artikels over