naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verlaagd tarief voor aangepast vervoer

25 februari ’19 (ma)
Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant hecht zeer veel belang aan de mobiliteitsuitdagingen van mensen met een beperking. Zo besliste de deputatie in zitting van 24 januari 2019 om de prijs voor het rolstoelvervoer voor alle inwoners naar € 0,50 per beladen km te brengen.

In het verleden merkten verschillende mindervalidenorganisaties op dat de kostprijs van aangepast vervoer voor personen met een handicap een serieuze struikelblok vormt, waardoor mensen met een mobiliteitsbeperking in een situatie van vervoersarmoede terechtkomen en niet meer optimaal kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven.

De medewerkers van de Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV) van Vlaams-Brabant zorgen al verschillende jaren voor gratis informatie en advies over de vervoersmogelijkheden voor personen met een mobiliteitsbeperking en de concrete organisatie van het vervoer van rolstoelgebruikers in de gemeente. Zo organiseerden zij in 2018 bijna 7 500 ritten. Voor ritten die via de MAV werden aangevraagd was er een prijsverschil van € 0,20 per km, afhankelijk of de rit werd uitgevoerd door de Dienst Aangepast Vervoer (DAV) of een privévervoerder. Om deze ongelijkheid voor de inwoners van Vlaams-Brabant weg te werken, bedraagt het tarief voor ritten die via de MAV worden aangevraagd nog max. € 0,50 per beladen km en dit met een max. van 50 km per enkele rit. Boven 50 km worden de eigen tarieven van de vervoerder in rekening gebracht. Elke klant ontvangt op voorhand een duidelijke prijsofferte, zodat er over de prijs geen misverstanden kunnen zijn. Let op! Deze tarieven zijn enkel van toepassing voor het vervoer van rolstoelgebruikers en niet voor stappers!

Heb je een verminderde mobiliteit en vragen over de bestaande ondersteuningsmogelijkheden? Ben je op zoek naar aangepast vervoer? Dan kan je bij de medewerkers van de mobiliteitscentrale terecht. De mobiliteitscentrale is een provinciale dienst die jouw vragen beantwoordt en de gepaste vervoerder voor jouw rolstoelvervoer zoekt. Vanaf 1 februari 2019 betaal je als rolstoelgebruiker € 0,50 per beladen kilometer voor alle ritten onder de 50 km. Wil je graag meer info over langere ritten? Surf dan naar www.vlaamsbrabant.be/mobiliteitscentrale


Meer info?
Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV)
tel. 0800 26 990
www.vlaamsbrabant.be/mobiliteitscentrale
mobiliteitscentrale@vlaamsbrabant.be

Nieuwsoverzicht