naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken aan Herseltsesteenweg (N19) te Aarschot

20 februari ’19 (wo)
Op 4 maart 2019 gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van start met werken aan de Herseltsesteenweg (N19) ter hoogte van basisschool De Hoogvlieger te Aarschot.

Het AWV past er de rijweg over een afstand van 250 m richting Herselt aan. Het AWV en stadsbestuur van Aarschot maken ook van de gelegenheid gebruik om de parking van de basisschool uit te breiden. Die werken worden door dezelfde aannemer uitgevoerd. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind april 2019. Zowel voor lokaal als doorgaand verkeer zijn er omleidingen voorzien.

Verbreding middenberm, voorsorteerstrook en rijvak

Ter hoogte van basisschool De Hoogvlieger legt AWV de rijweg richting Herselt opnieuw aan over een afstand van 250 m. Uit vaststellingen van AWV blijkt dat een te smalle middenberm en voorsorteerstrook ervoor zorgt dat auto’s zich op het fietspad begeven om linksafslaand verkeer richting de Lindekensstraat langs rechts voorbij te rijden. Dat leidt tot onveilige verkeerssituaties voor zowel automobilisten als fietsers. AWV lost dit probleem permanent op door de middenberm met 50 cm te verbreden. De voorsorteerstrook en de rijstrook richting Herselt worden elk met 12,5 cm verbreed. Het fietspad richting Herselt schuift daardoor in totaal 75 cm op.

De geplande werken zijn noodzakelijk om het onreglementair uitwijken op het fietspad van autoverkeer dat richting Aarschot rijdt te vermijden en de veiligheid van fietsers langs de Herseltsesteenweg te garanderen. AWV bekeek eerder of het plaatsen van paaltjes tussen de rijweg en het fietspad een veilige (en goedkopere) oplossing kon bieden, maar dat blijkt niet mogelijk.

Omleidingen voor lokaal en doorgaand verkeer

Doorgaand verkeer richting Herselt wordt tot eind april 2019 omgeleid via de Gijmelsesteenweg, de Vleminkstraat en de Wolfdonksesteenweg. Verkeer komende van Herselt richting Aarschot blijft tijdens de werken steeds mogelijk. Bussen van De Lijn worden via de Gijmelsesteenweg en de Oude Mechelsebaan naar de Herseltsesteenweg omgeleid. Ook lokaal verkeer in de omgeving van de werken wordt omgeleid. De kruispunten van de N19 met de Roodhuisstraat en de Lindekensstraat worden tijdens de werken volledig afgesloten voor alle verkeer. Verkeer dat vanuit de Roodhuisstraat de Herseltsesteenweg wil bereiken, volgt een omleiding via de Oude Mechelsebaan of via de Kerkstraat. Om vanuit de Lindekensstraat richting de Herseltsesteenweg of de R25 te rijden, is er een omleiding voorzien via de Gijmelstraat.


Meer info?
www.wegenenverkeer.be/aarschot 

Nieuwsoverzicht