naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tournée Minérale, een maand zonder alcohol

18 januari ’19 (vr)
Op 1 februari 2019 is het weer zo ver. Dan start de derde editie van Tournée Minérale. Ga de uitdaging aan, geef jouw lichaam de tijd om te recupereren van de gebruikelijke alcoholconsumptie, schrijf je in en drink in februari geen alcohol! Er zijn heel wat voordelen aan verbonden.

Deze campagne werd de vorige jaren een overdonderend succes! Voor elke editie schreven zich meer dan 100 000 mensen in. Voor de medewerkers van De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker, de organisatoren van de campagne, was de conclusie ‘Dit doen we in 2019 opnieuw!’ al snel duidelijk. Met ‘Tournée Minérale’ roepen zij alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Een glas wijn bij het eten en een pint na het sporten, maken voor velen deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Deze variëren van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker. Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, op het werk en in relaties.

Met Tournée Minérale krijgt jouw lichaam de tijd om te recupereren van jouw gebruikelijke alcoholconsumptie en daar zijn heel wat voordelen aan verbonden. Zo slapen sommige mensen beter, hebben anderen meer energie en maak je werk van een gezonder gewicht. Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel en dat zijn geen loze woorden. Na de eerste editie deed UGent een bevraging bij de deelnemers. Maar liefst 9 op de 10 antwoordde dat ze één van de vermelde voordelen aan den lijve ondervonden hadden. Door de actie sta je ook even stil bij jouw alcoholgewoontes, wat je doet beseffen hoe snel je anders een glas drinkt zonder erbij na te denken. Onderzoek heeft uitgewezen dat deelnemers zelfs maanden later nog steeds minder drinken dan voorheen. Redenen genoeg dus om mee te doen!

Februari 2019 wordt opnieuw de alcoholvrije maand, een goed moment om te bekomen van de overdadige eindejaarsperiode. Begrijp het niet verkeerd! Meedoen wil niet zeggen dat je vier saaie weken tegemoet gaat. Zo kan je jouw vrienden uitdagen, naar een Tournée Minérale-evenement gaan en heerlijke recepten ontdekken. Ga dus de uitdaging aan, schrijf je in op www.tourneeminerale.be en drink in februari 2019 geen alcohol! Je zal zien dat je jezelf ook zonder perfect kan amuseren.

Nieuwsoverzicht