naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe legislatuur van start

03 januari ’19 (do)
Op zondag 14 oktober 2018 trokken meer dan 7 600 dorpsgenoten naar de stembus voor de verkiezing van 21 gemeenteraadsleden en 16 provincieraadsleden. Op woensdag 2 januari 2019 legden de raadsleden van het gemeentebestuur hun eed af. Deze nieuwe legislatuur loopt tot en met 2024.

De gemeente Begijnendijk zal geleid worden door een coalitie van Samen, N-VA, S.A.F.E. en LEEF. Bert Ceulemans van Samen werd voorgedragen en met ingang van 1 januari 2019 benoemd als burgemeester. Hij volgt Willy Michiels op en legde op vrijdag 21 december 2018 de eed af bij Lodewijk De Witte, de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Op woensdag 2 januari 2019 kwamen de nieuwe raadsleden voor de eerste keer samen. Voor Samen zijn dat David Dupont, Maggie Thielemans, Tom Van Esse, Jolien Van Gilse en Roger Verduyckt, voor N-VA Sam Mergaerts en Bart Sorée, voor S.A.F.E. Patricia Stevens en Kathleen Van Vlasselaer en voor Leef Fran De Cock en Steven Vermeulen. De raadsleden van MGB hebben negen zetels in de oppositie. Deze worden ingevuld door Anneke Danckers, Herman De Coux, Wim De Roover, David Janssens, Kelly Luyten, Bob Michiels, Peter Spiessens, Mario Verbeeck en Tom Wouters. 

Bart Sorée werd voorgedragen en aangesteld als eerste schepen, Maggie Thielemans als tweede schepen, Steven Vermeulen als derde schepen en Roger Verduyckt als vierde schepen. Kathleen Van Vlasselaer wordt aan het college van burgemeester en schepenen toegevoegd als voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. David Dupont zal tot en met 31 december 2021 de gemeenteraad voorzitten. Op 1 januari 2022 wisselt hij met Roger Verduyckt van mandaat.

Het gemeentebestuur zal de komende jaren bouwen aan een actieve, veilige en landelijke gemeente waar het aangenaam om wonen is.

Nieuwsoverzicht
Burgemeester Bert Ceulemans

Openingsuren & contact

Beleid

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 77
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
beleid@begijnendijk.be

Lees meer artikels over