naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meer dan sprietjes

27 december ’18 (do)
Wil jij ook eens wat anders dan gazon? Groot gelijk heb je, want de alternatieven brengen vaak ook meer leven in de tuin. Wat de mogelijkheden zijn en hoe je eraan begint, leer je tijdens de gratis infosessie ‘Meer dan sprietjes’ van Provincie Vlaams-Brabant.

Hoe gek ben jij op jouw gazon? Of hoe gek word jij van jouw gazon? Zo’n strakke grasmat is best lastig om te onderhouden, toch? Tijd dus om wat gras te vervangen door een bollengrasland, een bloemenweide, een paadje, een boom of een struikenborder. Ga van saai groen naar veel vorm, kleur en meer leven! In een tuin waar dieren welkom zijn, hoor je immers altijd wel wat geruis, geritsel, gezoem, getsjirp of gekwetter. Met meer dan sprietjes is het dus meer genieten.

Wil jij graag meer halen uit jouw strakke, saaie grasmat en zie je wat minder onderhoud wel zitten? Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant brengt raad met de gratis infosessies 'Meer dan sprietjes'. Deze vinden plaats op:

  • donderdag 21 februari 2019 van 19.30 tot 22.00 u in het gemeentehuis te Grimbergen,
  • donderdag 14 maart 2019 van 19.30 tot 22.00 u in het Provinciehuis te Leuven,
  • dinsdag 19 maart 2019 van 19.30 tot 22.00 u in het gemeentehuis te Tremelo,
  • donderdag 21 maart 2019 van 19.30 tot 22.00 u in het Dominicanessenklooster te Herne, 
  • dinsdag 26 maart 2019 van 19.30 tot 22.00 u in CC De Kruisboog te Tienen.

Inschrijven voor één van de infosessies kan via www.vlaamsbrabant.be/meerdansprietjes.

Heb je vragen over jouw siertuin? Klop dan aan bij het Provinciaal Steunpunt Tuinen. Het team van experten staat klaar met handige tuintips en een antwoord op maat. Meer info vind je op www.vlaamsbrabant.be/steunpunt-tuinen. ‘Leve de tuin. Volop genieten van jouw stukje groen’ is een campagne van de provincie Vlaams-Brabant. Wil je graag meer weten? Surf dan naar www.vlaamsbrabant.be/levedetuin.


Meer info of inschrijven?
Provincie Vlaams-Brabant
dienst leefmilieu
tel. 016 26 72 84
www.vlaamsbrabant.be/meerdansprietjes

Nieuwsoverzicht