naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

BOB-campagne 'Rij veilig met nul' in Vlaams-Brabant

06 december ’18 (do)
Rijden onder invloed van alcohol in het verkeer blijft nog steeds een probleem. Daarom controleren de lokale en federale politiediensten in december op rijden onder invloed. Deze controles kaderen in de BOB-campagne die wordt gehouden van 30 november 2018 tot en met 28 januari 2019.

In Vlaams-Brabant worden in zes maanden per jaar provinciaal gecoördineerde controles op rijden onder invloed gehouden in samenwerking met de geïntegreerde politie en parket.  De provinciale ongevalscijfers geven aan dat in ongeveer één verkeersongeval op tien de chauffeur reed onder invloed.

Ook in de eindejaarsperiode, waarin traditioneel veel feestjes worden gehouden, is het van belang dat chauffeurs nuchter rijden. In de week en weekendnachten rijden nog te veel chauffeurs onder invloed. Elke twee uur doet zich in België dan ook een verkeersongeval voor waarbij de chauffeur reed onder invloed van alcohol. 

De afgelopen vijf jaar is er in Vlaams-Brabant een voortdurende daling van het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel en steeds minder zwaargewonde en lichtgewonde slachtoffers. Toch is rijden onder invloed nog te veel sociaal aanvaard. Vandaar dat controles op rijden onder invloed en sensibilisering broodnodig blijven om de ongevalscijfers nog verder te doen dalen. Om bij te dragen aan een mentaliteitswijziging blijven de BOB-campagnes meer dan ooit nodig. De slagzin van dit jaar is kort maar krachtig ‘BOB = nul op!’.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Politiezone BRT

adres
Kruisstraat 243120 Tremelo
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 11 23
Fax fax
016 53 23 31
e-mail
pzbrt@tremelo.be

Politie wijkkantoor Begijnendijk

adres
Professor Scharpélaan 41 3130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 51 29
Fax fax
016 52 07 52