naar inhoud

Crisiscentrum schudt iedereen wakker met BE-Alert Challenge

09 november ’18 (vr)
Het is hoog tijd om je in te schrijven op BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt. Er is zelfs meer! Met de ‘BE-Alert Challenge’ zorg je niet enkel voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.

Overheden bereiden zich dagelijks voor op een noodsituatie. Dat zijn de hulpdiensten, maar ook gemeentes, provincies en het Crisiscentrum. Met de BE-Alert Challenge wil het Crisiscentrum iedereen wakker schudden, want ook jij kan je voorbereiden. In slechts twee minuten zorg je ervoor dat je snel verwittigd kan worden bij een noodsituatie. Zo weet je meteen wat je moet doen om jezelf te beschermen, zoals ramen en deuren sluiten of jodiumtabletten innemen.

Door je te registreren met één of meerdere adressen kunnen overheden je snel en efficiënt verwittigen. Via BE-Alert kunnen zij immers een SMS sturen naar alle mensen die aanwezig zijn in de buurt van een noodsituatie. Stel je voor dat je niet thuis bent of in de file staat onderweg naar het werk. Dan ben je niet ter plaatse, maar wil je zeker ook op de hoogte zijn als er iets gebeurt. Wat bij een elektriciteitsonderbreking of een drinkwatervervuiling in een bepaalde gemeente? Die informatie is enkel interessant voor de inwoners van een bepaalde wijk. In zo een geval zullen zij jou altijd verwittigen op basis van jouw adres.

Door je in te schrijven op BE-Alert verhoog je vanaf nu niet enkel jouw eigen veiligheid, maar ook die van anderen! Aan elke 20 000 nieuwe inschrijvingen wordt immers een veilige actie gekoppeld. Op de website van BE-Alert kan je via een online barometer het aantal inschrijvingen en de veilige acties volgen. Zorg jij er mee voor dat de brandveiligheid bij 65+’ers verhoogt? Of is jouw inschrijving goed voor een beter kennis van EHBO in België? Ga nu mee de uitdaging aan op www.be-alert.be. Ben jij reeds ingeschreven? Dan kan je toch nog een steentje bijdragen. Via een knop op www.be-alert.be kan je familie en vrienden uitnodigen om zich ook te registeren op BE-Alert. Kies samen voor meer veiligheid! Ga nu mee de uitdaging aan en schrijf je in op www.be-alert.be!

Nieuwsoverzicht
BE-Alert Challenge

Openingsuren & contact

Omgeving en Wonen

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 60
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
omgeving@begijnendijk.be