naar inhoud

Terugkommoment in 2019 van start

15 november ’18 (do)
Beginnende bestuurders vormen de grootste risicogroep binnen de ongevallencijfers, omdat ze zichzelf de eerste maanden na het behalen van het rijbewijs overschatten. Om hen beter te wapenen tegen de risico’s van de weg werd in de vernieuwde rijopleiding een terugkommoment opgenomen.

Het terugkommoment is een verplichte opleiding van vier uur, waarin een groepsgesprek over attitude op de weg de hoofdmoot vormt. Deze opleiding wordt verder aangevuld met praktijkoefeningen op een afgesloten terrein. Iedereen die na 1 oktober 2017 een voorlopig rijbewijs aanvraagt, moet verplicht deelnemen aan het terugkommoment. De datum van het praktijkexamen heeft geen invloed op de verplichting van het terugkommoment. De beginnende bestuurder volgt het terugkommoment in de periode van zes tot negen maanden na het behalen van het rijbewijs. Het eerste terugkommoment kan starten op 1 januari 2019.

Wil je graag meer info? Surf dan naar www.rijbewijzer.be. Deze website bundelt alle actuele informatie over de nieuwe rijopleiding in Vlaanderen. Je vindt er een handig overzicht van rijlesgevers of rijscholen in de buurt en locaties waar je kan deelnemen aan vormings- en terugkommomenten. Om leerling-bestuurders tijdens de oefenperiode te ondersteunen, ontwikkelde de Vlaams Stichting Verkeerskunde (VSV) ook de gratis app en het praktijkboek ‘Rijbewijzer’. Deze helpen de jongeren en hun begeleiders stap voor stap op weg tijdens de oefenperiode!

Nieuwsoverzicht
Rijbewijzer

Openingsuren & contact

Burgerzaken

adres
Kerkplein 53110 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 66
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
burgerzaken@begijnendijk.be