naar inhoud

Samenwerkingsovereenkomst voor duurzaam bouwadvies voor particulieren

30 mei ’18 (wo)
Aangezien particuliere woningen verantwoordelijk zijn voor 52,95% van de CO2-uitstoot in de gemeente, werd in zitting van de gemeenteraad van maandag 28 mei 2018 beslist samen te werken met vormingscentrum Dialoog vzw.

Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant en de goedkeuring van het klimaatactieplan engageert het gemeentebestuur zich om de CO2-uitstoot tegen 2020 met minstens 20% te verminderen. Met de hulp van de bouwdeskundigen van Dialoog vzw hoopt het bestuur alle inwoners extra te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken aan de hand van gratis duurzaam bouwadvies.

De bouwdeskundigen van vormingscentrum Dialoog vzw organiseren heel wat interessante vormingen. Daarnaast trekken ze samen met Infrax al jaren door Vlaanderen om (ver)bouwers wegwijs te maken tijdens een reeks tweedaagse opleidingen, nl. de ‘InfraxBouwTeams’. Sinds 2014 kan je zelfs kiezen tussen twee formules, nl. een InfraxBouwTeam voor verbouwers en een InfraxBouwTeam voor nieuwbouwers.

Wil je de agenda van de bouwdeskundigen van Dialoog vzw op de voet volgen of inschrijven voor een infosessie? Surf dan naar www.dialoog.be/agenda.

Nieuwsoverzicht