naar inhoud

Vlaanderen stopt met roken. Jij toch ook?

27 mei ’20 (wo)
Op 31 mei 2020 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag.

Waarom zou je stoppen met roken? Het ontspant je en geeft je even een moment voor jezelf. Toch is dat niet echt zo. Roken zorgt ervoor dat je méér gestresseerd wordt. Als je ermee stopt, daalt jouw stressniveau weer. Stoppen met roken heeft nog meer voordelen! Zo gaat jouw bloeddruk al 20 minuten nadat je gestopt bent naar beneden en beginnen jouw longen zich na één dag stilaan te herstellen. Na een aantal maanden hoest en piep je veel minder, na één jaar is jouw risico op een hartziekte met de helft gedaald en na twee jaar is jouw risico op een hartinfarct even groot als bij iemand die niet rookt. Tenslotte neemt de kans op longkanker na tien jaar met de helft af.

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. Toch levert het je veel op. Ben jij ook overtuigd om te stoppen met roken? Gebruik dan de beste hulp die er is. Je kans om voor altijd te stoppen wordt immers veel groter als je het goed aanpakt. Stoppen met roken kan je leren met de hulp van een tabakoloog of jouw huisarts, allebei erkende rookstopbegeleiders. Het grootste deel van die hulp betaalt jouw ziekenfonds terug. Wil je meer weten over stoppen met roken of tabakologen? Surf dan naar www.vigez.be/stoppenmetroken of www.tabakstop.be. Je kan ook gratis bij Tabakstop terecht via tel. 0800 111 00.

Nieuwsoverzicht