naar inhoud

Lokaal Overleg Kinderopvang brengt baby- en kindvriendelijke horecazaken in kaart

27 maart ’18 (di)
De leden van het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) hebben een sticker ontworpen die horecazaken op hun toegangsdeur kunnen kleven, zodat ouders duidelijk kunnen zien waar ze samen met hun kinderen rustig en met een gerust hart iets kunnen gaan eten en/of drinken.

De leden van het LOK zijn zeer begaan met de problemen en ergernissen die ouders van jonge kinderen kunnen ondervinden. Zo hebben zij opgemerkt dat heel wat horecazaken geen voorzieningen voor kleine kinderen, zoals een verzorgingskussen, een eetstoel en speelmateriaal, hebben. Jonge ouders die hier op voorhand geen rekening mee kunnen houden, komen soms voor verrassingen te staan. Daarom groeide het idee eens te gaan kijken hoe het zit met de voorzieningen voor kleine kinderen bij de horecazaken in de gemeente.

De komende weken worden alle horecazaken in de gemeente gecontacteerd met de vraag hun voorzieningen, nl. een verzorgingskussen en/of -tafel, eetstoelen en spelmateriaal, op te lijsten. De zaken die voldoen aan onze vragen krijgen een sticker. De horecazaken die een sticker hebben ontvangen, worden bekendgemaakt via de Facebookpagina van het LOK en de communicatiekanalen van het gemeentebestuur.

Het gemeentebestuur hoopt dat andere stads- en gemeentebesturen dit voorbeeld zullen volgen. Enkel zo kunnen jonge ouders, waar ze ook zijn, duidelijk weten waar ze welkom zijn en al het nodige voor hen werd voorzien. Om het goede voorbeeld te geven, werd in sportcentrum De Tumkens te Betekom een verzorgingstafel geïnstalleerd. Op dinsdag 27 maart 2018 overhandigde Katrien Liekens, voorzitster van het LOK, samen met het gemeentebestuur de eerste sticker voor baby- en kindvriendelijke horecazaken aan de cafetaria van het sportcentrum.

Nieuwsoverzicht
Sticker voor baby- en kindvriendelijke horecazaken

Openingsuren & contact

Jeugd

adres
Pastoor Pitetlaan 303130 Betekom
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 75
Fax fax
016 57 21 24
e-mail
jeugddienst@begijnendijk.be

Lees meer artikels over