naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken in centrum van Baal van start

05 maart ’18 (ma)
Begin maart 2018 starten werkzaamheden in het centrum van Baal. Met dit project wil het gemeentebestuur van Tremelo de verkeersleefbaarheid en de veiligheid in het centrum verbeteren. Vanaf 5 maart wordt het doorgaand verkeer vanuit en richting Begijnendijk omgeleid.

De Pastoriestraat krijgt een grondige opfrisbeurt. Naast de verbeteringswerken die de gemeente voorziet, zal ook het regenwater afgekoppeld worden van de riolering. Ook in de Beulkensstraat, Eén-Meistraat, Louis Van Holestraat, Pastoor Caytanstraat en een deel van de C. Huysmansstraat wordt nieuwe riolering aangelegd. Met dit project willen het gemeentebestuur en Aquafin het afvalwater van Baal-centrum dat nu nog in de Grote Loop belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie van Rotselaar. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 450 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Op maandag 5 maart 2018 starten de voorbereidende werken door De Watergroep, Proximus, Infrax en Eandis. Zij zullen in de verschillende straten eerst hun leidingen verplaatsen en/of vernieuwen. In april kan er dan gestart worden met de eigenlijk riolerings- en wegenwerken in de Pastoriestraat, vanaf de kerkomgeving richting kruispunt met de Pastoor Caytanstraat.

Vanaf 5 maart 2018 wordt het doorgaand verkeer omgeleid. Richting Begijnendijk verloopt de omleiding via de Veldonkstraat, Domstraat, Baalsebaan, Grote Bollostraat, Grootlosestraat, Nobelstraat, Mechelbaan en Dorpsstraat. Vanuit Begijnendijk moet het verkeer de omleiding volgen via de Dorpsstraat, Mechelbaan, Nobelstraat, Grootlosestraat, Grote Bollostraat, Baalsebaan, Diestsebaan en Veldonkstraat.

Het volledige project zal in totaal ruim 1,5 jaar duren. De werken worden gefaseerd uitgevoerd om de woningen en handelszaken maximaal bereikbaar te houden. De voorbereiden werken van de nutsbedrijven zullen wel deels overlappen met de rioleringswerken door Aquafin. De Beulkensstraat, Eén-Meistraat, Louis Van Holestraat, Pastoor Caytanstraat en een deel van de C. Huysmansstraat komen in een latere fase aan de beurt.


Meer info?
https://www.aquafin.be/nl-be/mijn-omgeving/tre3019

Nieuwsoverzicht