naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Misleidende wildgroei aan groepsaankopen

11 juni ’18 (ma)
De voorbije weken werden in de gemeente heel wat groepsaankopen voor energiebesparende maatregelen aangeboden. Hoewel ze de indruk wekken, worden deze niet in samenwerking met het gemeente- of provinciebestuur georganiseerd.

De enige, echte provinciale groepsaankoop is te herkennen aan het logo van de provincie en de expliciete vermelding van ‘provincie Vlaams-Brabant’. 

De extra aandacht voor hoge kwaliteit en lokale aannemers maakt de provinciale groepsaankoop uniek. Onafhankelijke experten van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen selecteerden immers per regio meerdere aannemers. Hierbij stond een correcte, maar scherpe prijs, kwaliteit van materialen, plaatsing en garanties centraal. Tot slot werd er gekozen om vooral met lokale aannemers uit de eigen regio te werken, niet voor de grote spelers die vaak van ver komen. De partners maken het verschil door niet te kiezen voor de allergoedkoopste aanbieders, maar voor de beste vakmannen tegen een scherpe, correcte prijs. Kiezen voor de provinciale groepsaankoop is dan ook drie keer winnen, nl. besparen op jouw energiefactuur, minder CO2 uitstoten en de lokale economie laten bloeien.

Deze provinciale aanpak krijgt de steun van de bouwfederaties, zoals de Bouwunie en de Confederatie Bouw Vlaams-Brabant. Inschrijven kan via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen. Na een afspraak met de aannemer en ondertekening van de offerte worden de offertes en de uitvoering van de werken ook opgevolgd door de organiserende partners. Er worden steekproefsgewijs controles uitgevoerd en de kwaliteit van de plaatsing wordt bewaakt.

 

 

 

Nieuwsoverzicht