naar inhoud

S-peil vervangt het K-peil voor nieuwe woongebouwen vanaf 1 januari 2018

28 december ’17 (do)
Het huidige verplichte maximale K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming in nieuwe woongebouwen wordt door de Vlaamse overheid vervangen door een peil voor de energie-efficiëntie van de gebouwschil.

Zoals opgelegd door de Europese richtlijn evolueert de Vlaamse nieuwbouw stapsgewijs naar bijna-energieneutrale gebouwen. Om de energievraag terug te dringen, is een goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil cruciaal. Het S-peil of ‘schilpeil’ is bedoeld als een allesomvattende parameter die alle kwaliteiten van de gebouwschil gelijkwaardig evalueert. Deze gebouwschilindicator wordt voor nieuwe woongebouwen ingevoerd op 1 januari 2018. De S-peileis start met S31 voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2018. Voor bouwaanvragen vanaf 2021 wordt de S-peileis S28.

Wil je weten hoe het S-peil bepaald wordt, wat de verschillen met het K-peil zijn, welke aandachtspunten je moet hanteren voor het behalen van een laag S-peil of wat er gebeurt als het S-peil overschreden is? Surf dan naar www.energiesparen.be.

Nieuwsoverzicht