naar inhoud

Tijd voor jouw relatie?

06 december ’17 (wo)
Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid eind oktober 2017 de website www.tijdvoorjerelatie.be.

Tijd maken voor elkaar blijft de boodschap. Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen. Toch is tijdig hulp vragen als het niet goed meer lukt minstens even belangrijk, maar ook dat is niet vanzelfsprekend. Een goed gesprek met iemand uit de nabije omgeving kan al ondersteunend zijn. Als dat niet volstaat, kan je de stap zetten naar professionele hulp. Op www.tijdvoorjerelatie.be vind je de snelste weg naar die hulp en ondersteuning. Deze website toont de weg naar het brede aanbod aan relatieondersteuning in Vlaanderen. Ze omvat niet alleen adressen en links naar specifieke sites, maar ook tips en informatie om zelf aan de slag te gaan. Je vindt er getuigenissen van personen die geholpen werden, allemaal herkenbaar voor het grote publiek. Naast het hulpverlenend aanbod voor relatieproblemen en echtscheiding wordt ook een link gelegd naar het vormingsaanbod.

Ben je wel of niet gelukkig? Dat hangt van verschillende factoren af. Toch schijnt er één factor te zijn die wel heel belangrijk is, nl. persoonlijke relaties. Partnerrelaties spelen daarbij natuurlijk niet alleen een rol, maar ze zijn wel mee bepalend. Zo vinden kinderen in een positief gezinsklimaat een sterke basis voor hun welbevinden en ontwikkeling. Elke vorm van relatieondersteuning heeft dus ook op dat vlak een preventief effect.


Meer info?
www.tijdvoorjerelatie.be  

Nieuwsoverzicht