naar inhoud

Het gele lintje verbindt je

15 oktober ’19 (di)
Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 17 oktober 2019 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.

Elk jaar krijgen bijna 40 000 Vlamingen het harde verdict dat ze kanker hebben. Dagelijks zijn er gemiddeld 111 nieuwe patiënten, bijna vijf per uur. Zo leven meer dan 200 000 mensen met en na kanker, een onthutsend cijfer waar iedereen stil van wordt. Vroeg of laat krijgt iedereen, rechtstreeks of onrechtstreeks, met kanker te maken. Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 17 oktober 2019 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.

De leden van Kom op tegen Kanker komen het hele jaar op voor de belangen van kankerpatiënten. Op 17 oktober 2019 vragen ze echter uitdrukkelijk aandacht voor mensen met kanker, hun naasten en de strijd die deze mensen elke dag leveren. Net zoals de voorbije jaren organiseren heel wat ziekenhuizen en lokale dienstencentra elke derde donderdag van oktober voor kankerpatiënten en hun naasten hartverwarmende activiteiten, zoals een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een workshop kleur- en stijladvies en een relaxatiemassage.

Als teken van solidariteit vragen de medewerkers van Kom op tegen Kanker ook dat alle Vlamingen op 17 oktober 2019 een geel lintje dragen. Daarom zullen honderden vrijwilligers de bezoekers in Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen een geel lintje opspelden. Net zoals de personeelsleden van ziekenhuizen, zorgorganisaties en andere gemeentebesturen zullen ook de personeelsleden van het gemeentebestuur op donderdag 17 oktober 2019 een geel lintje dragen. Ook jij kan die dag jouw medeleven en verbondenheid met kankerpatiënten en hun naasten tonen door een geel lintje op te spelden. Meer info over deze actie vind je op www.dagtegenkanker.be.

Nieuwsoverzicht