naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kruispunt Tremelosesteenweg tijdelijk afgesloten wegens zinkgat

29 september ’17 (vr)
Vorige week werd in het kruispunt van de Tremelosesteenweg met de P. Scharpélaan een verzakking vastgesteld. De herstellingswerken gaan van start op 3 oktober 2017 en zullen 10 tot 15 dagen duren. Tijdens deze periode wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de Grote Baan en Willekenslaan.

Vermoedelijk zijn de fundering en ondergrond samen met het insijpelend regenwater ondergronds weggespoeld via een ondergronds kanaal, meestal een gat in de afvoerbuis voor het rioolwater, met een holte onder de klinkerbestrating tot gevolg. Gelet op het risico dat de wegbedekking plots kan inzakken door de verkeerslast werd de risicozone onmiddellijk afgeschermd met signalisatie.

Na verder onderzoek stelde de rioolbeheerder vast dat de nabije hoofdriool zwaar beschadigd is en dus de oorzaak is van de verzakking. Om deze degelijk te herstellen, moet het beschadigde deel van de rioolbuis vervangen worden. Deze ligt bijna in het midden van de straat en moet volledig blootgelegd worden, waardoor er vanaf 3 oktober 2017 tijdelijk geen autoverkeer langs het kruispunt van de Tremelosesteenweg met de P. Scharpélaan ter hoogte van de aansluiting met de Processieweg mogelijk is.

Met de verkeersituatie door de werken in het centrum van Betekom beseft het gemeentebestuur dat deze bijkomende omleiding allerminst gewenst is. Toch is het de enige mogelijkheid om de toestand op het kruispunt van de Tremelosesteenweg met de P. Scharpélaan te normaliseren en zo spoedig mogelijk te herstellen.

Nieuwsoverzicht