naar inhoud

Bewegen Op Verwijzing’ helpt inwoners van Aarschot en Begijnendijk meer bewegen

25 oktober ’17 (wo)
Begin mei 2017 besliste het gemeentebestuur aan te sluiten bij het project 'Bewegen op Verwijzing (BOV)' van de zorgregio Aarschot. Ondertussen zijn Aarschot en Begijnendijk samen gestart met het project, waardoor de huisartsen inwoners die te weinig bewegen kunnen doorverwijzen naar een BOV-coach.

'Bewegen Op Verwijzing’ zet de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat, nl. van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing. Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach € 5,00 per kwartier voor een individuele sessie en € 1,00 per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting.

In Aarschot en Begijnendijk starten twee coaches, nl. Ricky Nijs en Ann Heremans. Ze zijn beiden overtuigd van het project en gemotiveerd om mensen in beweging te zetten. Ann is vanaf 13 november 2017 bereikbaar via GSM 0491 19 82 14 en Ricky via GSM 0491 19 49 98.


Meer info?
www.bewegenopverwijzing.be

Nieuwsoverzicht