naar inhoud

Zorg dat je niets mist door griep

16 oktober ’19 (wo)
Elk jaar brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee. Zo krijgt één op de tien mensen in de winter griep. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan deze ziekte ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de beste manier om jezelf tegen griep en de gevolgen ervan te beschermen.

Ben je een 65-plusser, zwanger of heb je gezondheidsproblemen, zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Zorg dat je deze winter niets mist door de ziekte en laat je vaccineren vanaf half oktober tot midden november. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter. Krijg je toch griep? Dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties, zoals een longontsteking, veel kleiner.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen actief. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar. De bescherming die het vaccin biedt, is tijdelijk. Je moet je dus jaarlijks laten vaccineren tegen griep. Vraag ernaar bij jouw huisarts. Risicogroepen krijgen het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het dan na aan jouw huisarts.

Wil je graag meer weten over griep? Surf dan naar www.griepvaccinatie.be.

Nieuwsoverzicht