naar inhoud

Op weg naar een rookvrije toekomst

29 mei ’19 (wo)
Op 31 mei 2019 is het ‘Werelddag zonder Tabak’. Deze dag is traditioneel een goed moment om even stil te staan bij jouw rookgedrag en dat van anderen. Wist je trouwens dat in ons land elke week honderden kinderen beginnen te roken?

Met de campagne ‘Generatie Rookvrij’ willen Kom op tegen Kanker, Stichting tegen Kanker en negen andere organisaties dit een halt toeroepen. Zo willen zij kinderen die geboren worden in 2019 rookvrij laten opgroeien, zodat ze over 18 jaar als ze meerderjarig zijn een rookvrije generatie vormen.

Ook jij kan helpen om dit doel te bereiken! Geef het goede voorbeeld en rook niet in het zicht of bijzijn van kinderen, zoals aan de schoolpoort, sporthal of speeltuin. Kinderen en jongeren spiegelen zich immers aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren hun gedrag, ook rookgedrag. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen zo weinig mogelijk geconfronteerd worden met tabaksproducten en rokende mensen, want zien roken wekt de indruk dat roken normaal is. Als rookvrij de norm wordt, zullen jongeren weerbaarder worden en minder geneigd zijn om te beginnen roken.

Vind jij ook dat kinderen het recht hebben om rookvrij op te groeien? Geef dan een sterk signaal door op vrijdag 31 mei 2019 bellen te blazen en jouw foto of filmpje op sociale media te posten met #generatierookvrij. Wil je graag meer weten over deze campagne? Surf dan naar www.generatierookvrij.be.

Nieuwsoverzicht