naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kraantjeswater, een luxe in huis!

22 maart ’19 (vr)
Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Om deze mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, werd 22 maart door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Wereldwaterdag’.

In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Met een draai aan de keukenkraan les je jouw dorst. Toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Flessenwater is niet alleen veel duurder voor jouw portemonnee dan kraantjeswater. Het is ook slecht voor het milieu. De productie en het transport ervan eisen veel grondstoffen op en de afvalberg aan petflessen groeit steeds aan, wat resulteert in een grote ecologische voetafdruk. 

Kraantjeswater is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het is dan ook een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken. Het wordt op meer dan zestig kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen. Voeg er wat fruit, kruiden of groenten aan toe en je krijgt een verrassend fris drankje.

Het gemeentebestuur kiest voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid. Zo werd eind mei 2018 het charter ‘drinKraantjeswater' ondertekend en onlangs de installatie van watertappunten goedgekeurd. Hiermee engageert het bestuur zich om enkel kraantjeswater te gebruiken in de gemeentelijke gebouwen, het drinken van kraantjeswater aan te moedigen en verpakkingsafval te voorkomen. 

Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan? Ga ook met jouw school, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan, onderteken het charter op www.drinkraantjeswater.be en geniet van de voordelen.


Meer info?
www.drinkraantjeswater.be

Nieuwsoverzicht
Kraantjeswater

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Kerkplein 53130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
016 53 66 62
Fax fax
016 53 26 12
e-mail
milieu@begijnendijk.be

Recyclagepark

adres
Prof. Scharpélaan 1483130 Begijnendijk
Stratenplan
Toon op Google Maps
Tel. tel.
0800 97 0 97
e-mail
info@ecowerf.be

Lees meer artikels over