Roze zak verdwijnt vanaf maart 2021

Binnen twee weken mag je de nieuwe blauwe pmd-zak buiten zetten. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. Deze week krijg je alle info over de nieuwe blauwe pmd-zak in jouw brievenbus.

Op 1 maart 2021 voert EcoWerf samen met Fost Plus de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’, maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Daarom haalt EcoWerf de roze zak voor gemengde plastic vanaf 1 maart 2021 niet meer op. Ook in de recyclageparken wordt de roze zak vanaf dan niet meer aanvaard.

Vanaf 1 maart tot en met 31 mei 2021 kan je wel jouw voorraad aan roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd, met toepassing van de nieuwe sorteerregels van de blauwe pmd-zak. Heb je nog een volledige rol roze zakken? Daarmee kan je tijdens deze periode in een DifTar-recyclagepark terecht. Het bedrag van € 2,50/rol wordt op jouw DifTar-rekening gezet. Daarmee kan je jouw afvalrekening op het recyclagepark betalen.

 

Meer info?
www.ecowerf.be

Gepubliceerd op dinsdag 16 feb 2021 om 10:00