Met de fiets langs Kunstroute 2020

De Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) creëerde een kunstroute doorheen Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem. De ateliers bezoeken mag niet, maar dankzij een samenwerking tussen IGCS en de kunstenaars kan je wel fietsen langs verschillende kunstwerken.
Tijdens Kunstroute 2020 zouden kunstenaars hun atelier of tuin openzetten voor publiek. Omwille van de coronamaatregelen werd dit een jaartje uitgesteld. IGCS werkte samen met de kunstenaars een alternatief uit, namelijk twee fietsroutes. Je kan de routes onderaan deze pagina downloaden.

Coronaproof langs ateliers

Verschillende kunstenaars uit Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem zouden tijdens de weekends van november bezoekers uitnodigen in hun ateliers en tuinen. Dit gaat jammer genoeg niet door, want volgens de geldende coronamaatregelen mag je de ateliers niet fysiek bezoeken. Daarom hebben de kunstenaars een kunstwerk in hun voortuin of achter glas in de kijker gezet. Je kan dus nog steeds hun kunst bewonderen, maar met de nodige afstand.

Fietsroutes

De kunstenaars die oorspronkelijk deelnamen aan Kunstroute, plaatsten een kunstwerk op een zichtbare plaats aan hun atelier. IGCS stippelde twee fijne fietsroutes uit langs die ateliers. Je kan nog tot eind november genieten van de kunstwerken langs de kunstroute. Ontdek de fietsroutes op https://www.kunstroutehageland.be of op https://www.routeyou.com. Wij wensen je alvast veel fietsplezier!
Gepubliceerd op dinsdag 17 nov 2020 om 08:05