Mensen jonger dan 41 jaar kunnen via QVAX aangeven bereid te zijn gevaccineerd te worden met vaccin Johnson & Johnson

Ben je jonger dan 41 jaar? Dan kan je voortaan via QVAX, de reservelijst van de federale overheid, aangeven dat je bereid bent om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson.

Omwille van zeldzame bijwerkingen worden mensen die jonger zijn dan 41 jaar standaard niet uitgenodigd voor een vaccinatie met het vaccin. De Vlaamse overheid wil de beschikbare vaccins echter maximaal inzetten, dus werd de optie om vrijwillig voor het vaccin te kiezen in de reservelijst van QVAX voorzien.

Registreer je jezelf via www.qvax.be om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson? Dan krijg je uitleg over het kleine risico op ernstige bijwerkingen en kan je door het vaccinatiecentrum via sms en/of e-mail opgeroepen worden wanneer dit vaccin beschikbaar is. Deze uitnodiging komt niet per post.

Let op! Er is geen keuzevrijheid voor een vaccin. Een inschrijving resulteert niet automatisch in een uitnodiging om gevaccineerd te worden met het vaccin van Johnson & Johnson. Je kan nog steeds voor een ander type vaccin opgeroepen worden wanneer je bovenaan de reservelijst staat. Word je niet opgeroepen via QVAX? Dan ontvang je een uitnodiging via het reguliere kanaal wanneer jouw leeftijdsgroep aan de beurt is.

Gepubliceerd op woensdag 16 jun 2021 om 09:00