Jouw rijbewijs voor de autobus halen? Dat kan gratis via VDAB

Wist je dat je bij VDAB terecht kan voor meer dan 100 gratis opleidingen? Zo kan je in Heverlee of Vilvoorde jouw rijbewijs D met vakbekwaamheid halen. Dat geeft jou alle kansen op de arbeidsmarkt om jouw droomjob binnen te halen.

Werk je graag in eigen streek? Ben je het avontuurlijke type dat toeristen liever veilig naar verre of minder verre landen brengt? Zet dan de eerste stap naar morgen en volg de opleiding autobus-/autocarchauffeur. Er zijn genoeg werkgevers die staan te springen om jou die kans te geven.

De opleiding autobus-/autocarchauffeur bestaat uit een theoretisch gedeelte dat min. vier weken duurt en een praktische vorming van max. 28 dagen. Je kan de theoretische modules zelfstandig thuis leren met de hulp van een e-coach en traint de basisvaardigheden met een autobussimulator. Daarbij leer je economisch rijden en omgaan met noodsituaties. Tenslotte loop je tien dagen stage in een bedrijf. 

De gratis opleiding is er voor jou als je bij VDAB als voltijds werkzoekende bent ingeschreven en over een rijbewijs B beschikt, ook als je geen diploma hebt. Ben je bang om zelfstandig thuis te studeren of dat jouw kennis van het Nederlands niet goed genoeg is? Volg dan eerst een vooropleiding bij VDAB. Zo krijg je alle kansen om vlot jouw rijbewijs D te halen.  

Kan je niet wachten om jouw vragen over deze opleiding te stellen? Lukt het digitaal inschrijven niet zo vlot? Dan kan je elke werkdag van 9.00 tot 16.00 u bij Jana Croonenborghs van VDAB terecht via gsm 0476 95 27 76 of jana.croonenborghs@vdab.be. 


VDAB werkt voor deze opleiding samen met de Federatie van Belgische autobus- en autocarondernemers (FBAA).

Gepubliceerd op dinsdag 22 feb 2022 om 09:00