Het gele lintje verbindt je

Om de verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en aandacht te vragen voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, organiseren de medewerkers van Kom op tegen Kanker op donderdag 21 oktober 2021 opnieuw ‘Dag tegen Kanker’.

Elk jaar krijgen bijna 40 000 Vlamingen het harde verdict dat ze kanker hebben. Dagelijks zijn er gemiddeld 111 nieuwe patiënten, bijna vijf per uur. Zo leven meer dan 200 000 mensen met en na kanker, een onthutsend cijfer waar iedereen stil van wordt. Vroeg of laat krijgt iedereen, rechtstreeks of onrechtstreeks, met kanker te maken. 

Als teken van solidariteit vragen de medewerkers van Kom op tegen Kanker dat alle Vlamingen op 21 oktober 2021 een geel lintje dragen. Net zoals de personeelsleden van ziekenhuizen, zorgorganisaties en andere lokale besturen dragen ook de medewerkers van het bestuur op donderdag 21 oktober 2021 een geel lintje. Ook jij kan jouw medeleven en verbondenheid met kankerpatiënten en hun naasten tonen door een geel lintje op te spelden.

Meer info?
www.dagtegenkanker.be 

Gepubliceerd op donderdag 21 okt 2021 om 09:00