Herkansing voor wie niet gevaccineerd is

Meer dan 90% van de volwassen inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge ging in op de uitnodiging en is intussen een keer of volledig gevaccineerd. De 2 274 inwoners die afwezig waren voor hun eerste prik krijgen binnenkort een tweede en laatste kans om zich te laten vaccineren.

Ondertussen kreeg bijna iedereen in Vlaanderen een eerste kans om zich te laten vaccineren. 

Ging je niet in op jouw eerste uitnodiging?

Herkansers kunnen zich nu al opgeven als reserve via QVAX. Ze kunnen opgeroepen worden als er een vaccin beschikbaar komt. Begin juli 2021 moesten nog een 800-tal jongeren (+16) van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge hun uitnodiging voor een eerste prik ontvangen. Zodra deze werden uitgenodigd, ontvangen de herkansers opnieuw per post een uitnodiging tot vaccinatie. Twijfel je nog? Raadpleeg dan jouw huisarts of apotheker.

Heb je jouw vaccin geweigerd?

Via QVAX kan je de weigering intrekken door jouw vaccinatiecode opnieuw te activeren. Zo kom je ook in aanmerking voor een herkansing. Let op! Je moet jezelf via QVAX of de huisarts heractiveren. De mensen van het callcenter kunnen niemand opnieuw activeren!

Heb je enkel jouw tweede dosis gemist?

Voor wie enkel zijn tweede dosis heeft gemist, volgt er een inhaalvaccinatie op het einde van de zomer. Hiervoor wordt nog een procedure uitgewerkt.

Alle voordelen van QVAX op een rijtje

  1. Je kan sneller aan de beurt komen. Als er inwoners wegvallen in de planning van het vaccinatiecentrum wordt de planning aangevuld met inwoners die zich inschreven op de reservelijst van QVAX.
  2. Inwoners van 18 tot 41 jaar kunnen via QVAX aangeven dat ze gevaccineerd willen worden met het vaccin van Johnson & Johnson. Als ze dit doen, kunnen ze sneller aan de beurt komen en zijn ze met een dosis volledig gevaccineerd.
  3. Inwoners waarvan het vaccinatiecentrum enkel over een adres beschikt, kunnen sneller bereikt worden wanneer zij via QVAX hun e-mailadres en telefoonnummer aanvullen.
  4. Weigeraars kunnen via QVAX aangeven dat ze toch opnieuw uitgenodigd willen worden voor een vaccinatie.

Meer info?
www.laatjevaccineren.be/herkansing-voor-wie-niet-gevaccineerd-is 

Gepubliceerd op woensdag 7 jul 2021 om 10:00