Herfstcampagne boosterprik van start

Op maandag 12 september 2022 start in de stadsfeestzaal te Aarschot opnieuw een vaccinatiecampagne tegen het coronavirus, de zogenaamde herfstbooster. De inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge kunnen er terecht voor hun boosterprik.

In eerste instantie komen de mensen aan bod voor wie de herfstbooster wordt aanbevolen. Dat zijn volgende doelgroepen:

  • iedereen vanaf 65 jaar.
  • 80-plussers die aan het begin van de zomer al een tweede booster kregen. Zij moeten wel minstens 3 maanden wachten vooraleer ze een nieuwe prik kunnen krijgen.
  • mensen met een verzwakt afweersysteem en zorgverleners.

Nadien komen alle andere Vlamingen tussen 18 en 65 jaar aan de beurt. Voor hun is de herfstbooster een vrijblijvend aanbod en geen aanbeveling, met uitzondering van:

  • huisgenoten van kwetsbare mensen,
  • zwangere vrouwen,
  • mensen vanaf 50 jaar die kampen met obesitas, roken of veel alcohol consumeren,
  • mensen met gezondheidsproblemen, zoals chronische hart- en vaatziekten, longziektes en diabetes.

Binnenkort staat QVAX opnieuw online. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kan je jezelf ook daar inschrijven. QVAX wordt dit keer enkel gebruikt in het kader van de herfstbooster. 

Krijg je een uitnodiging voor de herfstbooster? Vergeet dan niet om jouw afspraak digitaal te bevestigen. Het vaccinatiecentrum te Aarschot is ook telefonisch bereikbaar om een afspraak te maken. Heb je hulp nodig om jouw afspraak vast te leggen? Lukt het niet online? Dan kan je er van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 u en van 13.00 tot 16.00 u terecht via tel. 016 26 19 10 om jouw afspraak te bevestigen, verplaatsen of annuleren.

Meer info?
www.laatjevaccineren.be 

Gepubliceerd op woensdag 31 aug 2022 om 09:00