Heb je jouw DifTar-containers al gekozen?

Vanaf februari 2022 verloopt de ophaling van huisvuil, gft en papier & karton aan huis aan de hand van DifTar-containers. In november 2021 kreeg je een brief met de vraag jouw containerkeuze door te geven. Heb je dat nog niet gedaan? Maak dan zo snel mogelijk jouw containerkeuze kenbaar.

De grijze huisvuilcontainer van EcoWerf is verplicht voor ieder gezin voor de ophaling van het huishoudelijk afval. Je kan zelf kiezen welke grootte van container je wenst te gebruiken. Enkel als je een gele papier & kartoncontainer kiest, kan je papier & karton nog aan huis laten ophalen door EcoWerf. Wens je geen gele container? Dan moet je zelf jouw papier & karton naar het recyclagepark afvoeren. Papier & karton worden niet langer aan huis opgehaald worden, als dit niet in een gele container van EcoWerf wordt aangeboden. Kies je een gft-container? Dan krijg je een gechipte container en kan je jouw gft-afval aanbieden voor huis-aan-huisophaling.

Je kan jouw containerkeuze op twee manieren registreren:

  1. Surf naar het digitale loket via www.mijnecowerf.be en registreer je met jouw eID of een zelfgekozen gebruikersnaam. Gebruik hiervoor het klantnummer dat bovenaan de brief stond.
  2. Bel de groene lijn van EcoWerf via 0800 97 0 97 om jouw keuze telefonisch door te geven. De groene lijn is alle werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.00 u en van 13.00 tot 16.30 u.

Heb je vóór 31 december 2021 geen containerkeuze geregistreerd? Dan ontvang je de containers die het meest gekozen worden, nl.:

  • een container van 120 liter voor de ophaling van huisvuil,
  • een container van 240 liter voor de ophaling van papier & karton.

Geef je geen keuze door? Dan wordt jouw huidige gft-container niet voorzien van een gegevenschip en kan je deze niet gebruiken vanaf de start van de DifTar-ophalingen.   

Hoe werkt het systeem?

EcoWerf stelt haar containers ter beschikking van de inwoners. Hiervoor betaal je maandelijks een beperkt gebruiksrecht. Gaat jouw container stuk? Dan krijg je binnen de week een nieuwe container. De afvalcontainers voor huisvuil en gft worden bij iedere lediging gewogen. Via de chip wordt het gewicht geregistreerd. Deze manier van afval verrekenen, is gekend als het geDifferentieerde Tarieven (DifTar)-systeem. De kostprijs (in functie van het aantal kg) wordt automatisch verrekend via jouw DifTar-rekening. Enkel bij de huisvuilcontainer is er sprake van een aanbiedingskost, een beperkte bijdrage die je betaalt per ophaling. Meer uitleg en een overzicht van al de tarieven vind je terug in de infobrochure.

De laatste ophaling van huisvuilzakken en gft-containers met sticker vindt plaats op woensdag 26 januari 2022. Gebruik tot dan de bestaande huisvuilzakken en gft-stickers. Deze zijn nadien niet meer geldig. Vanaf woensdag 9 februari 2022, de eerste DifTar-ophaling, kan je enkel nog de containers met gegevenschip gebruiken voor de ophaling van huisvuil en gft. Vanaf 1 februari tot en met 30 juni 2022 kan je de waarde van de huisvuilzakken en gft-stickers die je over hebt in het gemeentehuis laten omzetten naar een tegoed op jouw DifTar-rekening. Gft-stickers kunnen vanaf 1 februari tot en met 30 juni 2022 ook op het recyclagepark omgezet worden.

De eerste ophaling van papier & karton in containers vindt plaats op woensdag 23 februari 2022. Vanaf dan neemt EcoWerf papier & karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Je kan hiermee nog wel terecht op het recyclagepark.

Meer info?
EcoWerf
tel. 0800 97 0 97 
www.ecowerf.be/begijnendijk 

Gepubliceerd op vrijdag 3 dec 2021 om 08:00