Heb je de app 'Plan-eet' al gedownload?

Naar aanleiding van deze 'Internationale Dag tegen Voedselverlies en -verspilling’ lanceert Vlaco vzw de app 'Plan-eet', een handige app die jou helpt om voedselverspilling tegen te gaan.

Dagelijks belandt heel wat voedsel dat nog perfect eetbaar is toch in de vuilnisbak. Uit onderzoek van het Departement Omgeving blijkt dat een gemiddeld Vlaams gezin per jaar maar liefst € 369,00 aan voedsel weggooit. In totaal maakt dat een hallucinant getal van 240 925 ton aan voedselverlies in Vlaanderen. Daar willen de medewerkers van Vlaco iets aan doen, zodat de Vlamingen zich bewust worden van hoeveel voedsel ze verspillen. Er wordt namelijk nog al te vaak gedacht dat het ‘bij ons thuis’ wel meevalt. Tenslotte kan iedereen wel eens wat tips gebruiken om voedselverlies te beperken.

Zo kwam de app 'Plan-eet' tot stand, een app boordevol tips en tricks om je te helpen zo bewust mogelijk om te gaan met voedsel. De app omvat info over technieken om voedsel optimaal te bewaren, leuke recepten om restjes te verwerken en tips om in de winkel enkel te kopen wat je nodig hebt. Wat je niet koopt, moet je immers ook niet weggooien. Daarnaast kan je een inschatting maken van hoeveel eetbaar voedsel je dagelijks weggooit. De app houdt deze cijfers nauwkeurig bij en geeft je een handig overzicht van hoeveel voedsel je op week- of maandbasis verliest. Hoeveel je weggooit, bepaalt welk profiel je ‘op je bord’ krijgt. Is jouw bord van karton en kan je nog wat anti-verspiltips gebruiken? Of heb jij het gouden bord en gaat er bij jou niets verloren?

Download deze handige leidraad om bewuster met voeding om te gaan via de Play Store en binnenkort ook via de App Store! Bewust omgaan met voedsel is immers goed voor jouw portemonnee en nog beter voor de planeet.

Gepubliceerd op donderdag 29 sep 2022 om 09:00