Gratis online infosessies ‘Afval verminderen in huis en tuin’

Na het overdonderende succes organiseren de medewerkers van EcoWerf ook dit najaar samen met Vlaco vzw online infosessies om jou te helpen minder afval te produceren of het een nieuwe bestemming te geven. Grijp de kans om jou te laten inspireren over verschillende thema's.

Waterbeheer in de kringlooptuin 

donderdag 7 oktober 2021

Water is een essentieel element in de tuin. Je springt er best spaarzaam mee om. Tijdens deze sessie ontdek je hoe je duurzaam kan omgaan met water in jouw tuin, want waterbeheer heb je voor een stuk zelf in de hand. Je krijgt heel wat kringlooptips om jouw tuin weerbaar te maken tijdens alle seizoenen.

Kringlooptechnieken in een veranderend klimaat

maandag 11 oktober 2021

Jouw tuin ondervindt invloed van het klimaat. Hoe je jouw tuin inricht, heeft echter ook een impact op het klimaat in jouw buurt en straat. Hoe meer klimaatvriendelijke tuinen worden ingericht, des te beter dit is voor het klimaat in de dorpen en steden.

Pesticidenvrij beheer

donderdag 14 oktober 2021

Wil je jouw tuin, oprit of terras onderhouden zonder pesticiden, ongewenste insecten de baas kunnen zonder de natuur te schaden of woekeraars een lesje leren? Ontdek in deze sessie hoe je dit kan! Je maakt er kennis met tips, kringlooptechnieken en krijgt een mogelijk plan van aanpak.

Composteren in een notendop

donderdag 21 oktober 2021

Leer hier hoe je zelf jouw groente-, fruit- en tuinafval kan verwerken door thuis te composteren. Ontdek ook waarvoor je compost kan gebruiken. Jouw tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, maar je houdt ook de duurzame kringloop in stand.

Vaste planten en hun eigenschappen

maandag 25 oktober 2021

Eenmaal geplant, zijn vaste planten in de tuin een vaste waarde. Ze bezorgen jou weinig werk, maar moeten in de juiste omstandigheden kunnen groeien. De keuze aan vaste planten en bodembedekkers is groot. Gelukkig is er voor elke plekje in de tuin, hoe moeilijk ook, eentje te vinden die zich er thuis voelt. Deze sessie helpt jou een stapje vooruit in de zoektocht naar de ideale plant voor de ideale plaats.

Snoeihout voorkomen en verwerken

donderdag 28 oktober 2021

Ontdek verschillende manieren om jouw snoeiafval terug aan te wenden in de tuin. Hierdoor is het eigenlijk geen afval meer, maar nieuwe grondstof. Zo is er bijvoorbeeld het versnipperen met een hakselaar, maar er valt nog veel meer te ontdekken tijdens deze sessie.

Grasbeheer

donderdag 4 november 2021

Tuinen produceren tonnen grasmaaisel. Voor vele tuinbezitters is de opbrengst van de wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak. Nochtans kan je grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken.

Voedselverlies voorkomen en koken met restjes

maandag 8 november 2021

Een derde van het geproduceerde voedsel gaat verloren. Ontdek hoe je hier iets aan kan doen door te koken met restjes. Maak nieuwe creaties en laat je inspireren door allerlei combinaties in de restjesrecepten van Vlaco. Met restjes kan je nog alle kanten uit!

Voedselverlies voorkomen en bewaartechnieken

donderdag 18 november 2021

Ontdek hoe je voedselverlies kan beperken aan de hand van de juiste bewaartechnieken. Je leert er niet alleen welke invloed temperatuur heeft op voedingsmiddelen, zoals koelen, diepvriezen of koken, maar ook de invloed van het toevoegen van suiker, zout, azijn of alcohol.

Voedselverlies voorkomen en koelkastbeheer

maandag 22 november 2021

Een goede koelkastindeling behoedt je van onfrisse verrassingen. Tijdens de sessie kom je ook meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe je met enkele simpele tips het maximale uit jouw voeding haalt.

De sessies vinden telkens plaats van 20.00 tot 21.30 u. Inschrijven kan via afvalpreventie@ecowerf.be. Als je jezelf inschrijft, rekenen de medewerkers van EcoWerf er wel op dat je deelneemt. Zorg zeker voor een laptop met camerafunctie en stabiele internetverbinding.

Meer info?
EcoWerf
tel. 0800 97 0 97
www.ecowerf.be

Gepubliceerd op donderdag 9 sep 2021 om 09:00