Gouverneur heft bijkomende maatregelen voor Vlaams-Brabant op

Op 4 november 2020 vaardigde de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant een politiebesluit uit met aanvullende maatregelen in strijd tegen het coronavirus Covid-19. Op 9 juni 2021 heft deze dit besluit op en gelden er geen specifieke bijkomende maatregelen in Vlaams-Brabant.

Het politiebesluit met aanvullende maatregelen was noodzakelijk omwille van de hoge besmettingsgraad in Vlaams-Brabant en de nood aan een eenvormig en duidelijk beleid in de hele provincie. Vandaag evolueren de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames snel in de goede richting, mede door de succesvolle uitrol van de vaccinatiecampagne. Daarom besliste het Overlegcomité om op 9 juni 2021 een nieuwe fase van het zomerplan in werking te laten treden, met heel wat versoepelingen die werden opgenomen in een nieuw ministerieel besluit. Sommige maatregelen van het politiebesluit van 4 november 2020 zijn ondertussen opgenomen in het nieuwe ministerieel besluit, terwijl andere niet meer gelden omwille van de versoepelingen. Daarom heft de provinciegouverneur dit politiebesluit op en gelden er vanaf 9 juni 2021 geen specifieke bijkomende coronamaatregelen meer in Vlaams-Brabant. Enkel de algemene maatregelen die van toepassing zijn in het hele land blijven van kracht. 

De coronacijfers zijn in Vlaams-Brabant al een hele tijd goed, mede dankzij de verantwoordelijkheidszin die de inwoners aan de dag leggen. De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant wil iedereen hiervoor danken, maar tezelfdertijd ook vragen om nog even de nodige voorzichtigheid in acht te nemen totdat iedereen volledig gevaccineerd is.

Gepubliceerd op woensdag 9 jun 2021 om 09:00