Gezocht! Vrijwilligers voor het vaccinatiecentrum in Aarschot

De lokale besturen van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge zoeken helpende handen voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. Wil jij jouw hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger.

Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge maken samen deel uit van de Eerstelijnszone (ELZ) Demerland. In deze ELZ worden twee vaccinatiecentra voorzien, nl.:

  • Stadsfeestzaal Aarschot voor de inwoners van Aarschot, Begijnendijk en Tielt-Winge,
  • Den Amer in Diest voor de inwoners van Bekkevoort, Diest en Scherpenheuvel-Zichem.


In samenwerking met ELZ Demerland en de lokale besturen werd al heel wat werk verricht voor het vaccinatiecentrum in Aarschot. De timing van de opstart is afhankelijk van de levering van de vaccins. In elk geval zal het vaccinatiecentrum in Aarschot operationeel zijn als het zover is.

Oproep vrijwilligers

Per dag zullen er in het vaccinatiecentrum te Aarschot zo een 1 200 vaccins worden toegediend en dat 7 dagen op 7, telkens van 8.00 tot 20.00 u. Het aantal vaccins per dag kan, indien nodig, zelfs nog uitgebreid worden als er met meer dan vier vaccinatielijnen wordt gewerkt. Om het vaccinatiecentrum op volle toeren te laten draaien, zijn er dus heel wat helpende handen nodig. Daarom zoeken de besturen onthaalmedewerkers, stewards om toezicht te houden in de wachtzones en medewerkers voor het call-center om te informeren en afspraken te beheren. 

Wil jij jouw hulp aanbieden? Registreer je dan als vrijwilliger. Personen die actief zijn in de medische sector en zich kandidaat willen stellen om vaccins toe te dienen, vullen het specifieke formulier voor medisch personeel in. 

 

Ik ben inwoner en wil helpen in het vaccinatiecentrum

Ik werk in de medische sector en wil helpen vaccineren

Gepubliceerd op woensdag 20 jan 2021 om 12:00