Gemeente in fase ‘Alert’

Tussen vrijdag 12 november en donderdag 18 november 2021 werden in onze gemeente 124 coronabesmettingen vastgesteld, waarvan 35 op donderdag 18 november 2021. Door dit stijgende aantal bevindt de gemeente zich in fase ‘Alert’.

Vandaag voerden de burgemeester, gemeentelijke crisiscel en regionale gezondheidsinspecteur een analyse van de epidemische noodsituatie uit. Zij volgen de situatie op de voet en zetten extra in op de controle van de geldende maatregelen en thuisisolatie.

Respecteer steeds de geldende maatregelen, beperk het aantal sociale contacten, laat deze bij voorkeur buiten plaatsvinden, draag een mondmasker en hou een veilige afstand van 1,5 m.

Heb je milde symptomen? Vul dan de vragenlijst in om in te schatten of een test zinvol is. Vertoon je ernstige symptomen, behoor je tot een risicogroep of gaat jouw gezondheidstoestand snel achteruit? Neem steeds contact op met een arts. Heb je een positieve test of hoogrisicocontact? Hou jezelf dan aan de principes van thuisisolatie en quarantaine.

Samen kunnen we deze vierde golf zo snel mogelijk inperken en strengere maatregelen vermijden, zodat een dramatische situatie in de ziekenhuizen wordt vermeden.

Meer info? 
www.info-coronavirus.be

Gepubliceerd op vrijdag 19 nov 2021 om 18:00