UPDATE! Ga later op de dag naar het recyclagepark

Met de sluiting van het recyclagepark in het vooruitzicht staan heel wat inwoners tijdens de eerste openingsuren van het park met hun wagen op de openbare weg aan te schuiven om hun afval weg te brengen. Samen met EcoWerf roept het bestuur iedereen op om later op de dag te gaan.

Iedereen wil van deze laatste openingsdagen gebruikmaken om met zijn afval naar het recyclagepark te gaan. Daarom  roept het bestuur samen met EcoWerf iedereen op om later op de dag te gaan en zo de drukte te spreiden. De inwoners kunnen op werkdagen tot 19.15 u in het park terecht. Zaterdag kan dat nog tot 15.45 u.

Op 1 maart 2021 sluit het recyclagepark voor de rest van het jaar om anders te worden ingericht en zo meer ruimte te creëren. Vanaf 2 maart 2021 kunnen de inwoners er dan ook niet meer terecht. Dat kan wel in de twaalf recyclageparken van EcoWerf die al met een DifTar-systeem zijn uitgerust, waaronder de naburige parken van Keerbergen, Rotselaar en Tremelo. 

In het recyclagepark van Begijnendijk leiden deze week vier parkwachters alles in goede banen, terwijl er dat op normale dagen een en op drukke momenten twee zijn. Om de verkeersveiligheid te garanderen en een vlotte doorstroming van het verkeer te behouden, zal de politie de volgende dagen het verkeer op de openbare weg in goede banen leiden. Zo zullen zij tijdens de openingsuren van het recyclagepark de situatie ter plaatse opvolgen en indien nodig op drukke momenten een tijdelijke verkeersinrichting voorzien. Hierbij wordt er in de Professor Scharpélaan vanaf het kruispunt met de Tramstraat tot aan dat met de Grote Baan eenrichtingsverkeer ingevoerd, waarbij de linkerrijstrook gebruikt zal worden voor het doorgaand verkeer dat in de richting van Betekom rijdt en de rechterrijstrook om aan te schuiven voor de toegang tot het recyclagepark. Het doorgaand verkeer dat van Betekom komt, zal worden omgeleid langs de Grote Baan, Soelstraat en Moorsemsestraat. Bezoekers van het recyclagepark dienen bij het verlaten van het park verplicht richting Betekom te rijden. 

Ter hoogte van het kruispunt van de Moorsemsestraat met de Seypstraat wordt alvast extra verkeerssignalisatie met verkeersborden van 30 km/u geplaatst om de veiligheid van de fietsers te garanderen.


Meer info?
www.ecowerf.be/begijnendijk 

Gepubliceerd op woensdag 24 feb 2021 om 15:00