Energiemeter

Sommige apparaten in huis zijn echte verspillers, zelfs wanneer ze in stand-by staan. Wil je deze energievreters graag opsporen? Dan kan je bij de medewerkers van de dienst omgeving en wonen gratis een energiemeter lenen.

VOOR WIE

Het gebruik van de energiemeter is eenvoudig en vergt geen enkele technische voorkennis. Je steekt de meter in het stopcontact en vervolgens de stekker van het toestel dat je wilt meten in de energiemeter. De energiemeter toont je daarna helder hoeveel kWh het apparaat verbruikt en hoeveel dit verbruik jou kost. Zo kan je gemakkelijk nagaan welk apparaat je beter kan vervangen door een exemplaar dat veel minder verbruikt en ontdekken hoeveel energie een standby-lichtje van radio, tv of pc verbruikt. Door hier op in te spelen, kan je ontzettend veel energie besparen en energiekosten uitsparen.

HOE AANVRAGEN

Je kan de energiemeter reserveren bij de medewerkers van de dienst omgeving en wonen. Zij laten jou vervolgens weten waar en wanneer je hem kunt afhalen.

KOSTPRIJS

Wanneer je de energiemeter afhaalt, krijg je er een handige handleiding bij en betaal je een waarborg van € 25,00. Deze krijg je uiteraard terug als je de meter tijdig en heelhuids weer inlevert. Doe je dat niet? Dan betaal je administratieve kosten.

Ook interessant