Elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging!

Heb je de stappensignalisaties in de gemeente en elders in Vlaanderen al gezien? Deze tonen dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in jouw buurt extra stappen opleveren. Zo zet het bestuur de komende vier jaar verder in op beweegvriendelijke buurten.

Er beweegt wat in de gemeente. Samen bouwen we aan zorgzame buurten, waar inwoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, levenskwaliteit en gezondheid centraal staan en mensen zich goed en geborgen voelen. Samen bouwen we aan buurten die mensen in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk. Een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is. Dankzij de campagne ’10 000 stappen. Elke stap telt!’ is het bestuur daar alvast mee gestart. Zet jouw beste beentje voor en stap mee tijdens deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, maar voel je jezelf ook beter in jouw vel en slaap je beter. Dus stap je minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je een voet binnen naar meer sociaal contact, zorg je voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en zo maak je de buurten en straten leefbaarder. Kortom! Elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur! Stap van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis of naar de bakker en de slager, want elke stap telt! Wist je dat je met deze campagne ook meer aandacht kan vragen voor een zorgzame buurt? Verspreid zelf de leuke raamaffiches die ophangen in de gemeente en bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen of handelaars. Laat zien waarom elke stap voor jou of jouw buurt telt en hang zelf een affiche uit. Doe samen met jouw buren, straat of zelfs de hele buurt mee. Neem vijf affiches, hang een affiche achter jouw raam aan de straatkant en spoor jouw linker-, rechter-, over-, achter-, onder- en bovenbuur aan om hetzelfde te doen. Hoe meer affiches, hoe meer je elkaar kan motiveren!

Meer info? 
https://10000stappen.gezondleven.be/ 

Gepubliceerd op woensdag 3 nov 2021 om 09:00