Een activiteit organiseren? Surf naar het online evenementenloket

Organiseer je een fuif, wielerwedstrijd, optreden, wandeling, speelstraat, tornooi, rally, stoet of ander event? Dan moet je hiervoor een aanvraag tot toelating bij het bestuur indienen. Om jou hierbij optimaal te ondersteunen, lanceert het bestuur een online evenementenloket.

Voortaan kan je op www.begijnendijk.be/evenementenloket terecht om jouw aanvraag in te dienen en op te volgen. Op basis van het type evenement dat je organiseert, word je er begeleid aan de hand van nuttige info en aanvraagmogelijkheden. Je kan o.a. een aanvraag doen voor:

  • het ontlenen van materiaal;
  • het verkrijgen van een vergunning voor het gebruik van het openbaar domein via het bestaande IOD-loket;
  • het organiseren van een fiets- of wandeltocht of loopwedstrijd op de openbare weg;
  • het organiseren van een fuif;
  • het verkrijgen van een subsidie voor een straat- of buurtfeest of evenement in openlucht.

Afhankelijk van jouw evenement ontvang je een globale goedkeuring, bestaande uit een vergunning of verordening, tapvergunning, vergunning voor versterkte muziek, goedkeuring om materiaal
uit te lenen, ...

Momenteel wordt het digitale evenementenloket verder uitgewerkt, verfijnd en van een online betalingsmogelijkheid voorzien. In een latere fase wordt het samengevoegd met het reeds bestaande loket voor de inname van het openbaar domein (IOD). Heb je vragen over het online evenementenloket? Dan kan je terecht bij de medewerkers van de dienst vrije tijd. Zij helpen jou graag verder om jouw aanvraag correct in te dienen en jouw evenement op een veilige manier te organiseren. Ook suggesties en tips voor de uitbouw van het loket zijn steeds welkom.

Gepubliceerd op vrijdag 11 jun 2021 om 09:00