Hang een wit laken uit het raam!

In de aanloop naar zondag 17 oktober 2021 hangt het bestuur aan het gemeentehuis en OCMW-gebouw een wit laken uit het raam als symbool voor de hoop op een wereld zonder armoede.

Op 17 oktober 1987 werd op het Mensenrechtenplein in Parijs een gedenksteen onthuld ter ere van alle slachtoffers van honger, uitsluiting en geweld. In 1992 riep de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze dag uit tot ‘Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede’. Armoede is immers een schending van de mensenrechten. Wereldwijd komen op 17 oktober dan ook mensen samen om slachtoffers van een leven vol ellende te herdenken en kenbaar te maken dat ze weigeren armoede nog langer te aanvaarden.

Deze editie voeren de leden van het Netwerk tegen Armoede actie om meer maatschappelijke participatie voor mensen in armoede mogelijk te maken. Alleen zo kunnen ze immers volwaardig deelnemen en deelhebben aan de samenleving. Zo kan je naar aanleiding van de Week van de Fair Trade op woensdag 13 oktober 2021 tussen 16.00 en 18.00 u aan de oude bibliotheek gezellig bijpraten met een kop Oxfam Wereldwinkelkoffie. Op zondag 17 oktober 2021 wordt het plein omgetoverd tot een weggeefplein met soeptafel en kinderanimatie.

Ook jij kan op 17 oktober 2021 jouw solidariteit met de strijd tegen armoede tonen en een wit laken uit het raam hangen. Ontsnappen uit armoede is immers een zaak van iedereen!

Meer info?
www.netwerktegenarmoede.be

Gepubliceerd op woensdag 13 okt 2021 om 09:00

Video