Covid Safe Ticket

Naast de lidstaten van de EU maken meer en meer andere instanties gebruik van het COVID-certificaat. Met de certificaten kan je steeds bewijzen dat je veilig bent.
 
Het COVID-certificaat bestaat uit drie types certificaten. Met het vaccinatiecertificaat kan je bewijzen dat je gevaccineerd bent tegen het coronavirus Covid-19 en met het testcertificaat een negatieve PCR-test of snelle antigenentest van een zorgverstrekker voorleggen. Het herstelcertificaat is er voor iedereen die hersteld is van Covid-19 na een positieve test. 

Met jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer of een digitale sleutel, zoals itsme, kan je jouw certificaten digitaal opvragen via de mobiele app CovidSafeBE en de websites mijnburgerprofiel.be, mijngezondheid.be of myhealthviewer.be. Zorg dat je jouw certificaten niet alleen online, maar ook offline, bij de hand hebt. Heb je jouw certificaten via de app CovidSafeBE opgehaald en nagekeken? Dan zijn deze ook offline beschikbaar.

Je kan ook een geprinte of papieren versie bij de hand houden als back-up. Lukt het niet digitaal? Dan kan je via tel. 078 78 78 50 vragen om het vaccinatiecertificaat per post toegestuurd te krijgen. Hou dan wel rekening met een wachttijd van een week.

Het COVID-certificaat wordt sinds 1 juli 2021 gebruikt in alle lidstaten van de EU. Kijk voor jouw vertrek de regels van het land van bestemming en de landen waar je doorreist op weg naar jouw bestemming goed na. 

Meer info? 
www.vlaanderen.be/covid-certificaat