Compostactie in september en oktober 2022

Het najaar is een perfect moment om jouw tuin te verwennen met een compostkuur. Daarom krijg je in september en oktober 2022 gratis een paar tuinhandschoenen bij de aankoop van compost in het recyclagepark. Koop je drie zakken compost? Dan schenkt EcoWerf jou er een zak gratis bovenop!

Een portie compost is niet alleen een voorraadje aan voedingssupplementen bij de aanplant van jouw planten en bomen, maar ook een opkikkertje voor jouw gazon. In tegenstelling tot meststof geeft het zijn voedingsstoffen langzaam vrij, waardoor je sterke planten krijgt die gelijkmatig groeien. Daarnaast verbetert compost ook de waterhuishouding in de bodem, want het werkt als een spons. Dankzij compost houdt de bodem water langer vast en kan hij meer water opnemen. Dat maakt van compost de ideale partner in de strijd tegen droogte, want het beschermt jouw bodem bij felle of langdurige regenval. Door duurzame tuincompost van EcoWerf te gebruiken, sluit je de kringloop en zorg je mee voor een voetafdrukvermindering. Compost is een 100% natuurlijk product. Tuincompost van EcoWerf wordt gemaakt van keuken- en tuinafval en goedgekeurd met het Vlaco-kwaliteitslabel. Zo is het gegarandeerd stabiel, bevat geen kiemkrachtige (onkruid)zaden of ziektekiemen en is humusrijk.

De zakken waarin de compost van EcoWerf verpakt zit, kregen een nieuwe opdruk en de naam ‘Tuincompost’. De belangrijkste verandering zit echter in de samenstelling van de zak. Zo bestaat de plastic folie nu uit 50% recyclaat, afkomstig van petrochemie. Sorteer de lege zak bij pmd, zodat hij gerecycleerd kan worden.

Je kan de zakken tuincompost van 40 liter in alle recyclageparken van EcoWerf aankopen. Een zak kost € 3,50 incl. btw. Op www.ecowerf.be vind je meer info over de aankoop van compost in grote hoeveelheden, levering aan huis, compostgebruik en de samenstelling.

Deze actie van EcoWerf en Vlaco loopt van 1 september tot en met 31 oktober 2022 of zolang de voorraad strekt.

Gepubliceerd op donderdag 25 aug 2022 om 09:00