Compost? Altijd een goed idee voor de tuin!

Het najaar is een ideaal moment om jouw tuin te verwennen met compost. Daarom krijg je van EcoWerf en Vlaco deze maand in het recyclagepark een paar tuinhandschoenen bij de aankoop van een zak compost. Koop je drie zakken? Dan krijg je een vierde zak cadeau.

In de herfst en vroege winter geef je met compost een ideale onderhoudsbeurt aan jouw tuin. De compost wordt door de bodemdiertjes mee in de bodem verwerkt en zo kan de humus gedurende de wintermaanden de bodem verrijken. Rond struiken, fruitbomen, in de borders en de moestuin beschermt een laag compost de bodem tegen koude en zorgt het voor een extra voorraadje organische stof.

Een van de kernactiviteiten van EcoWerf is het verwerken van organisch afval tot compost. Deze compost wordt te koop aangeboden. Zo kan je compost afhalen bij de composteerinstallatie van EcoWerf te Wilsele, aan huis laten leveren of aankopen in het recyclagepark. De kostprijs van een zakje compost van 40 l in het recyclagepark bedraagt € 3,00. Door te kiezen voor het duurzame compost van EcoWerf verbeter je niet alleen de bodem en alles wat daarop groeit, maar ook het klimaat. Je sluit de biologische kringloop, hergebruikt een lokaal product en realiseert zo een opmerkelijke voetafdrukvermindering. Compost is een 100% natuurlijk product. Het compost van EcoWerf is goedgekeurd met het Vlaco-Kwaliteitslabel. Zo is het gegarandeerd stabiel, gehygiëniseerd en humusrijk.

Ben je van plan compost te strooien? Kies dan voor het compost van EcoWerf. Deze maand krijg je in het recyclagepark een paar tuinhandschoenen bij de aankoop van een zak compost. Bij de aankoop van drie zakken compost krijg je zelfs een vierde zak gratis. Let op! Deze actie loopt in samenwerking met Vlaco tot en met 31 oktober 2020 en zolang de voorraad strekt.

Meer info? 
www.ecowerf.be 

Gepubliceerd op dinsdag 6 okt 2020 om 10:00

Video