Bosteam Begijnendijk

Bezit je een bos in de gemeente of wil je er eentje aanplanten? Dan staat het bosteam voor de regio Noord-Hageland tot jouw dienst.

Aanplanten van een bos

Jeroen Heyman werkt voor Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw rond de aanplanting van nieuwe bossen en boscompensatie. Iedereen die wil bebossen of bos moet compenseren omwille van een bouwproject kan bij hem terecht voor een volledige begeleiding. Deze ondersteuning bestaat zowel uit het adviseren bij de aanvraag van een bebossingsvergunning en het samenbrengen van ontbossers en bebossers voor een compensatieregeling als hulp bij de boomkeuze en aanplanting of wegwijs bij het beheer van een pas aangeplant bos. Je kan Jeroen bereiken via tel. 016 61 92 28, GSM 0499 88 64 99 of jeroen.heyman@rlnh.be

Beheer van een bos

De medewerkers van het Provinciaal Steunpunt Bos ondersteunen je bij het beheer van jouw bos. Zij doen dat met aandacht voor jouw noden en met oog voor de economische, ecologische en sociale functies van het bos. Je kan bij hun terecht voor een terreinbezoek en advies bij het beheer van jouw bos, administratieve ondersteuning voor kapmachtigingen, subsidies en wetgeving, advies bij de opmaak van een natuurbeheerplan en het openstellen van jouw bos. Je kan bosconsulent Kristof Van Eyken bereiken via GSM 0471 66 21 85 of kristof.vaneyken@vlaamsbrabant.be.